Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505 in /home/digitizi/public_html/admin/inc_db.php on line 44
O nas – Digitalizacija idej
03/21/2011

Digitalizacija ideja: arhivi konceputalnih i neoavangardnih umjetničkih praksi zajednički je projekt koji je inicirao Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, a okuplja Muzej savremene likovne umetnosti Vojvodine, Modernu galeriju u Ljubljani i Muzej moderne umjetnosti u Varšavi.

Jezgra projekta je internetski portal na kojemu se upravo nalazite, a na kojemu je okupljena i predstavljena digitalizirana građa iz muzejskih zbirki, arhiva i knjižnica. Uglavnom je riječ o umjetničkim radovima i publikacijama koji su vrijeme svojeg nastanka, šezdesetih i sedmdesetih godina 20. stoljeća, nastojali izaći izvan muzejskih postava i zatvorenosti staklenih vitrina. Danas nas njihova rijetkost i krhkost ponovo navodi da je čuvamo od dodira i da je dajemo samo u sigurne i posvećene ruke.
Kvalitetnim reporodukcijama i radovima prilagođenim sučeljem nastojali smo ne samo ispuniti floskulu o „približavanju umjetnosti širokoj publici“, posebno u slučaju umjetničkih pravaca i postupaka koji na prvi spomen asociraju na elitizam i hermetičnost, već i ponuditi čim vjerniju i dostupniju informaciju koja će bit poticaj za daljnje istraživanje. Uz to, projekt koji se upravo odvija između Zagreba, Novog sada, Ljubljane i Varšave, čine i četiri izložbe te niz predavanja i radionica: njihovu iscrpnu dokumentaciju moći ćete naći na ovim stranicama.Na kraju, u digitalnu zbirku uključeni su i drugi arhivi i zbirke, kojima prije svega zahvaljujemo na povjerenju.

Partneri i autori projekta:

Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb
Muzej moderne umjetnosti, Varšava
Muzej savremene likovne umetnosti, Novi sad
Moderna galerija, Ljubljana

Podrška:

Program Kultura 2007-2013 Europske unije
Erste fondacija
Artmentor fondacija
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
Grad Varšava
Grad Zagreb

* * *

Vizualni identitet i dizajn: Rafaela Dražić
Programiranje i izvedba: Proximity Zagreb